facebook

Állatok világnapja az ipolytarnóci ősmaradványoknál

 

2023. október 7-én került megrendezésre a TETT Alapítvány szervezésében az a program, melyben a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai (Kelemen Tamás, Hák Flóra) közreműködésével számos érdekes állat került bemutatásra. A programra ellátogatók közvetlen közelről ismerkedhettek meg a különböző állatokkal. A nap csúcspontja az a fantasztikusan barátságos kígyó volt, amelyet bárki, akár még a nyakába is vehetett. A különböző állatok kavalkádjában megtalálható volt például a vörösfarkú boa, a szakálas agáma, a leopárd gekko, a chilei rózsás hátú madárpók, az afrikai óriáscsiga, a holló, az egerészölyv, a macskabagoly, vagy éppen a vörös vércse.

A programokat tovább színesítették a kézműves sátorban készülő alkotások. A kézműves részleg fő alkotása egy közös összefogással elkészített, óriás madáretető volt, amelyet az elkészítést követően a segítőkkel a gyerekek el is helyeztek a természetvédelmi terület parkjában.

A rendezvény nagyon nagy sikernek örvendett, elsősorban a gyerekek körében, akik önfeledten élhették ki kíváncsiságukat és állatszeretetüket. A nap folyamán megéhezett vagy éppen megszomjazott látogatók pedig a Lombkorona kávézóban palóc ételekkel és italokkal csillapíthatták éhségüket és szomjukat.

001

002

003

004

005

006

007